Мой Киев - �нтернет-журнал «Мой Киев»

Президент України Володимир Зеленський у Львові зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом та

зустріч у ЛьвовіСьогодні, 18 серпня 2022 року, Президент України Володимир Зеленський у Львові зустрівся з зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем. Про саму зустріч розповів Офіс Президента. 

Одним із головних питань на цій зустрічі було питання стосовно «зернової» угоди. Володимир Зеленський підкреслив, що Україна готова надалі бути гарантом глобальної продовольчої безпеки. Глави держави та генсек ООН визначили подальші напрями роботи та процес стабілізації ситуації з експортом. 

Під час даної зустрічі особливу увагу було приділено питанню незаконної та примусової депортації громадян України до рф, а також захист українців, яких незаконно утримують в росії. 

 “Прошу вас особисто сприяти отриманню представниками ООН постійного безперешкодного доступу до депортованих українців”, – Володимир Зеленський. 

Також було обговорення безпрецедентного ядерного шантажу росії, а також її провокації на Запорізький АЕС. На переговорах було погоджені параметри можливої місії МАГАТЕ. 

Генсек ООН також повідомив про роботу над направленням місії ООН для встановлення фактів в Оленівці. Нагадаємо, в Оленівці росія влаштувала цинічний теракт проти українських військовополонених. 



Рейтинг 0.0 из 5. Голосов: 0

Опрос

Оцените пожалуйста удобства использования сайта